Det är en ren slump att vi drar undan draperiet för Världens blogg just idag. Det skulle kunna varit en indirekt men mycket genomtänkt hyllning till John Lennon på hans födelsedag. Eller så skulle vi kunna hävda att vi under låg tid har planerat att lanseringen ska ske i samband med tillkännagivandet av Nobels fredspris. Men så är det alltså inte. Det är bara dags, helt enkelt.

Vi intresserar oss nämligen för utrikes- och säkerhetspolitik alla tre och det har vi gjort så pass länge att vi har samlat på oss en del erfarenheter och kunskaper. Framför allt tycker vi en hel del om det vi ser och hör, och har behov av att formulera oss om det.

Till detta kommer att vi gillar varandra och tycker att vi kompletterar våra respektive specialområden ganska bra. Så vi beslöt att göra gemensam sak om en ny blogg, Världens blogg i själva verket!

Vi kommer från lite olika håll och representerar inga andra än oss själva. Det kommer att publiceras inlägg författade av gästskribenter, som säkerligen både kan inspirera och provocera oss.

Världens blogg utvecklas efterhand, vi prövar oss fram i det lilla formatet och ser hur ambitioner, infall och respons kan leda vidare. Ungefär som livet och världen i stort.

Välkomna!

Karin Strandås  Jesper Bengtsson  Annika Nordgren Christensen