För några veckor sedan skrev vi här på Världens blogg om den oro som väntades i Thailand. Högsta domstolen skulle besluta om att beslagta den tidigare premiärministern Thaksin Shinawatras förmögenhet och hans anhängare (rödskjortorna) hotade med stora gatuprotester och i princip en statskupp.

Nu har de intagit gatorna. Tiotusentals rödskjortor demonstrerar i Bangkok. De kräver nyval och tänker kasta 1000 liter av sina egna anghängares blod på regeringskansliet om de inte får sin vilja igenom.

Och det får de inte.

Problemet är att läget i Thailand är mer låst än någonsin. Om premiärminister Abhisit Vejjajiva avgår skulle Thaksins motståndare i PAD, de gula skjortorna, gå ut på gatorna på samma sätt. Det finns ingen väg ut. Thaksin bidar sin tid i grannlandet Kambodja, där han på ett märkligt sätt blivit utnämnd till ekonomisk rådgivare åt premiärminister Hun Sen. Thaksin och Hun Sen är sedan länge goda vänner och har tidigare synts spelande golf tillsammans.

Militären har hittills förhållit sig passiv till oroligheterna i Thailand, men sedan i januari spekuleras det vilt i thailändska medier om en ny militärkupp.

Och mitt i allt detta står Sverige redo att leverera de första JAS-planen till Thailand.

Det finns bra artiklar om detta i Bangkok Post och på BBC:s hemsida.